„Dacă găsesc sau mi se raportează vreo instituție până pe 31 august că nu a afișat cheltuielile colectate de la părinți și pe ce au cheltuit, cheltuielile pe care le-au făcut din bani municipali, vom discuta altfel și, probabil, va trebui să ne dezicem de serviciile unor sau altor conducători, în general”, a declarat edilul.
Totodată, primarul s-a declarat gata să facă front comun cu autoritățile centrale în ceea ce ține de combaterea corupției.
„Rog colectările ilegale de bani să fie denunțate și aici solicit și implicarea autorităților centrale. Vom discuta suplimentar la capitolul ce așteptări am eu și echipa de la primărie de la noul Guvern, noul Parlament, dar, în acest context, în ceea ce ține de activitățile anti-corupție vreau să facem front comun. Suntem gata să deschidem fiecare ușă doar ca acest flagel, acest cancer moldovenesc să fie redus la minim”, a spus Ion Ceban.
Potrivit unui studiu din 2020, în Republica Moldova, mărimea plăților informale efectuate anual de către părinți în învățământul general constituie 782,5 milioane de lei anual.
În raport cu cei 13.247 de lei alocați anual de către stat pentru fiecare elev, cheltuielile pentru educație suportate de părinți constituie 87,7%. Altfel zis, la fiecare leu alocat de stat, părinții mai contribuie cu aproape 90 de bani.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.