Astfel, până la începutul lunii septembrie, au fost executate doar 35% din lucrări. Faţă de finele lunii iunie 2021, când ASD raporta că au fost realizate 31% din lucrări, se atestă un progres de doar patru puncte procentuale (p.p.).
În cadrul unei întrevederi a reprezentanților ASD cu antreprenorul Rutador SRL, s-a discutat despre implementarea lucrărilor de construcție a drumului de ocolire a localității Bahmut din raionul Călărași.
În prezent, antreprenorul execută lucrări de terasamente și amenajare a stratului drenant. Anterior, ASD a atenționat compania Rutador privind necesitatea de a fi luate măsuri urgente pentru a nu admite întârzieri.
În replică, administraţia Rutador susţinea că stagnarea este cauzată de condițile meteo nefavorabile.
Proiectul de construcție a drumului cu o lungime de circa 6 km, parte a drumului național R1 Chişinău – Ungheni – frontiera cu România, include două benzi de circulație, podețe, un pasaj pietonal subteran și 3 intersecții.
Contractul cu compania Rutador SRL (deținută de Nicolae Maliu - 50%, unul din așa-zișii regi ai asfaltului din Moldova; Ecaterina Maliu - 25% și Marina Kartashova - 25%) a fost semnat încă trei ani și opt luni în urmă, pe 22 decembrie 2017, și are o valoare totală de peste 5,3 milioane de euro, bani alocați Guvernului Republicii Moldova de către Uniunea Europeană cu titlu de grant.
ASD susține că antreprenorul și-a asumat obligația de a finaliza lucrările de construcție a drumului de ocolire a localității Bahmut către sfârșitul anului 2021.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.