„Noi nu vedem inspecția respectivă ca o măsură punitivă. Nu este deloc o premieră, cum încearcă unii să spună, că intenționăm să aplicăm presiuni asupra unei mari întreprinderi din stânga Nistrului. Eu cred că este firesc, uzina respectivă este unul dintre marii poluanți din Republica Moldova. Nimeni nu poate nega că sunt foarte multe probleme ecologice în regiune și, după mine, nu e nimic grav dacă se vor deschide porțile pentru inspectorii de mediu din R. Moldova”.
Oleg Serebrian a menționat că în cadrul ședinței online a experților pentru ocrotirea mediului de pe ambele maluri ale Nistrului, care a avut loc la 4 februarie curent, Tiraspolul a fost informat despre necesitatea conformării uzinei la rigorile legislației naționale și UE de mediu, fiind reiterată solicitarea de a asigura accesul în regiune a reprezentanților Inspectoratului pentru Protecția Mediului.
Citiți în interviul oferit pentru AGORA, cum răspunde vicepremierul când este întrebat de ce Guvernul ar accepta aprovizionarea cu materie primă a unui agent economic, care activează mulți ani în afara cadrului legal al Republicii Moldova, în cazul în care Uzina Metalurgică de la Râbnița va primi autorizația de mediu.
Amintim că Guvernul de la Chișinău a cerut uzinei metalurgice de la Rîbnița – una din cele mai importante surse de venit pentru așa-zisele autorități de la Tiraspol – să obțină de la Ministerul Mediului o autorizație de mediu, dacă vrea să profite de o eventuală reluare a importurilor de metale uzate din Uniunea Europeană.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.