Incendiu de proporții într-o clădire a FSB-ului din Rusia. O persoană a decedat (VIDEO)

Incendiu de proporții într-o clădire a FSB-ului din Rusia. O persoană a decedat (VIDEO)

Cel puțin o persoană a murit și două au fost rănite într-un incendiu declanșat la 16 martie într-o clădire a Serviciului Federal de Securitate (FSB) al Rusiei în orașul Rostov-na-Donu, din sudul țării, notează BBC.

Irina Soltan

În imaginile publicate pe rețelele de socializare se vede un incendiu cu flăcări de proporții și fum dens peste oraș. Preliminar, potrivit guvernatorului regional al orașului Rostov, cauza declanșării arderii ar fi fost un scurtcircuit care at fi aprins rezervoare de combustibil.

În scurt timp, la fața locului au intervenit servicii de urgență, iar strada a fost izolată. Potrivit informațiilor din presa rusească, flăcările au cuprins o clădire care aparține secției regionale de patrulare de frontieră a FSB-ului rusesc. Este de menționat că FSB este serviciul de securitate internă al Rusiei și este responsabil pentru contrainformații, securitatea frontierelor și combaterea terorismului.

Publicitate

Guvernatorul orașului Rostov, Vasili Golubev, a declarat că incendiul s-a extins pe o suprafață de 800 m2, provocând prăbușirea a doi pereți. Deși arderea a fost de proporții, Golubev a dat asigurări că incendiul a fost localizat și că nu există riscuri de extindere. Cu toate acestea, locuitorii blocurilor din apropiere au fost evacuați ca măsură de precauție.

Ulterior, agenția de presă RIA a informat, citând serviciile de urgență, că zona incendiată a fost o clădire cu două etaje, folosită pentru garaje și depozitare.

Până acum se cunoaște despre faptul că o persoană și-a pierdut viața iar altele două au fost traumate.

Rostov-na-Donu este capitala unei regiuni din sudul Rusiei la granița cu regiunile Donețk și Lugansk din Ucraina, orașe care sunt în prezent scena unor lupte intense în războiul declanșat de Rusia împotriva Ucrainei.

De la invazia Ucrainei din februarie 2022, au existat o serie de atacuri cu incendiere a clădirilor guvernamentale din Rusia, cum ar fi centrele de înrolare și recrutare.

În privința acestui caz, Ucraina a negat implicarea în incendiu. Consilierul prezidențial Mihailo Podoliak a declarat pe Twitter că incidentul a fost o „manifestare de panică” în Rusia . „Ucraina nu intervine, dar urmărește cu plăcere”, a spus el.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal