Cazul numirii șefului la Spitalul raional Ungheni: Președintele raionului, suspendat din funcție pentru că ar fi ignorat rezultatele concursului

Cazul numirii șefului la Spitalul raional Ungheni: Președintele raionului, suspendat din funcție pentru că ar fi ignorat rezultatele concursului

Președintele raionului Ungheni, Ghenadi Mitriuc, este suspendat din funcție pentru trei luni și ar urma să plătească o amendă de 1.500 de lei. Decizia a fost luată de Curtea de Apel Bălți. Mitriuc este învinuit de depășirea atribuțiilor de serviciu în cauza ce ține de numirea directorului Spitalului raional Ungheni.


Irina Soltan

Potrivit datelor din dosar comunicate de Centrul Național Anticorupție, la concursul de alegere a directorului la IMSP „Spitalul raional Ungheni, candidatul Vladimir Popovici a obținut punctajul maxim. Însă acesta nu a fost desemnat câștigător așa cum nu a obținut votul majoritar al membrilor comisiei de selecție. La fel, respectivul concurs nu a fost validat.

Cu toate aceste, potrivit CNA, președintele raionului Ungheni, a decis totuși să-l numească pe Vladimir Popovici în funcția de director al spitalului pentru o perioadă de 5 ani.

Acțiunea a ajuns în vizorul Direcției Generale Teritoriale Nord a Centrului Național Anticorupție care a constatat că, prin acțiunile sale, președintele raionului Ungheni a comis contravenția, prevăzută la art. 313 Cod contravențional - excesul de putere sau depășirea atribuțiilor de serviciu.

Cauza contravențională a fost expediată spre examinare la Judecătoria Bălți care s-a pronunțat la 2 noiembrie prin recunoașterea vinovăției și i-a aplicat o amendă în mărime de 1500 de lei cu privarea de dreptul de a deține funcția pe un termen de 3 luni. Cazul, însă, a ajuns și la Curtea de Apel Bălți. Iar instanța a menținut decizia Judecătoriei Bălți.

AGORA amintește că acest caz a ajuns în vizorul public după ce recent ministra Sănătății, Ala Nemerenco, a anunțat că Vladimir Popovici a fost concediat prin ordinul Ministerului Sănătății. Însă, anteriorul fondator al spitalului - Consiliul raional, a decis să emită o altă hotărâre prin care managerul a fost trimis în concediu pentru 60 de zile.

Detalii aici: Cine-i șeful? Sau confuzii între fondatori la schimbarea legii: Directorul Spitalului raional Ungheni, demis de Ministerul Sănătății și trimis în concediu de Consiliul raional

Amintim că deputații în Parlament au votat în lectură finală proiectul de lege ce prevede trecerea spitalelor raionale din gestiunea consiliilor raionale în grija Ministerului Sănătății.

Publicitate

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal