SUM IT UP #4 IMPACT: Moldova, o forță emergentă în IT datorită impactului MITP

SUM IT UP #4 IMPACT: Moldova, o forță emergentă în IT datorită impactului MITP

IT-ul din Moldova este Moldova Innovation Technology Park.  De la lansarea sa, MITP a devenit cea mai mare comunitate antreprenorială IT din țară, cu peste 1400 de companii care realizează o cifră de afaceri de peste 10 miliarde lei anual, creează zeci de mii de locuri de muncă bine plătite și generează 11% din exporturile totale ale țării.

Cătălina Vudvud Grițco

Luând în considerare criza majoră de cadre în celelalte industrii, numărul de locuri de muncă în cadrul companiilor rezidente MITP a crescut anual. Aproape jumătate dintre angajații industriei IT din țară lucrează în companii cu capital străin. Atragerea experților internaționali în sectorul tech consolidează statutul Republicii Moldova ca destinație favorabilă pentru profesioniștii din acest domeniu.

Programe precum IT visa și ajustările legislative referitoare la munca remote susțin această direcție și amplifică reputația țării în sfera IT, nemaivorbind de programul IT Refugee, lansat pentru a ajuta companii și specialiști din Ucraina să migreze și ajusteze mai ușor realităților din Moldova.

Colaborarea dintre sectorul public și cel privat a jucat, de asemenea, un rol crucial în susținerea creșterii industriei IT din Republica Moldova. Prin crearea unui cadru favorabil pentru dezvoltarea afacerilor și atragerea investițiilor străine, guvernul împreună cu alți parteneri strategici ai MITP contribuie la transformarea Moldovei într-un hub tehnologic în regiune. Acest parteneriat dinamic a permis identificarea și abordarea problemelor critice care pot influența competitivitatea și inovarea în domeniul IT.

În doar cinci ani de la fondare, Moldova Innovation Technology Park a avut un impact major asupra întregii industrii IT locale și chiar regionale. În calitate de principal catalizator al ecosistemului tech, MITP organizează bianual evenimentul de referință pentru comunitatea tech din țară, SUM IT UP. Evoluția MITP și cea a economiei naționale din 2018 până în prezent, precum și cele mai importante rezultate înregistrate în 2022, argumentate de istorii de succes ale rezidenților, vor fi subiectele principale ale acestei ediții SUM IT UP 4 Impact. 

Pe lângă discuțiile despre evoluția și impactul MITP, ediția SUM IT UP 4 Impact va oferi și o platformă pentru a explora noile tendințe și oportunități în industrie. Prin participarea la acest eveniment, liderii, experții și antreprenorii din domeniu vor putea să își împărtășească experiențele și să stabilească relații de colaborare care vor contribui la consolidarea poziției de lider tehnologic globală.

Pentru cei care nu vor reuși să participe fizic la eveniment, MITP va transmite acest eveniment și live. Puteți să vă adăugați în calendar evenimentul de pe Facebook, pe care îl găsiți aici: https://fb.me/e/59HrPetA7.

Publicitate

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal