Dosarul dezordinilor în masă: Procurorii au identificat încă cinci persoane, trei bănuiți și doi martori

Dosarul dezordinilor în masă: Procurorii au identificat încă cinci persoane, trei bănuiți și doi martori

Procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii INI și DGUP au identificat alte cinci persoane în cadrul investigării pregătirii dezordinilor în masă în timpul protestului desfășurat la data de 12 martie curent.

Aceștia sunt bărbați cu vârste cuprinse între 21 și 75 de ani, din Bălți și Sîngerei.

Baciu Ana

Persoanele ar avea legătură cu cei șapte bărbați trimiși pe banca acuzaților de către procurorii PCCOCS, în aprilie 2023. Aceștia cooperează cu oamenii legii.

Statutul de bănuiți le-a acordat în urma perchezițiilor desfășurate joi, 27 aprilie. Printre obiectele relevante cauzei, la percheziții au fost ridicate cuțite de diferite modele, un pistol pneumatic, înscrisuri de ciornă, precum și mijloace bănești lei și euro.

AGORA amintește că, la 9 martie, Centrul Național Anticorupție sub conducerea Procuraturii Anticorupție a finalizat procesul de examinare a banilor depistați și ridicați în cadrul perchezițiilor efectuate la 9 martie 2023, în cauza penală privind finanțarea ilegală a Partidului Politic Șor. În rezultatul examinării, a fost constatat că suma finală este de 4.560.719 lei. Mai exact este vorba de 3.269.500 de lei, 64.490 de euro și 500 de dolari.

Citește și: Document secret al SUA: Grupul „Wagner” a fost implicat în pregătirea dezordinilor în masă din R. Moldova

Iar la 10 martie, Poliția a anunțat că desfășoară percheziții într-un dosar care vizează pregătirea dezordinilor în masă. În rezultatul perchezițiilor au fost ridicați bani în sumă totală de 11.000 de dolari americani și 400 de euro, destinați organizării dezordinilor în masă; precum și cătușe, substanță cu miros specific de marijuana, înscrisuri de ciornă; dar și dispozitive de comunicare și stocare a informației. 

Precizăm că la mijlocul lunii martie, oamenii legii anunțau că au destructurat o schemă de destabilizare a situației în R. Moldova și că aceasta ar fi pusă la care de serviciile speciale ale Federației Ruse. Șeful Poliției Naționale, Viorel Cernăuțean, a declarat, în cadrul unui briefing de presă, că poliția deține mai multe informații despre un plan de destabilizarea a situației. Informația a fost obținută datorită faptului că un agent al poliției de la noi a fost infiltrat sub acoperire în gruparea de diversioniști. 

Declarațiile veneau, după ce sâmbătă, 11 martie, oamenii legii anunțau că dețin informații, precum că pentru ziua de duminică, 12 martie, în timpul protestului, se intenționează organizarea unor acțiuni de destabilizare și dezordini în masă.

În timpul protestului din 12 martie, poliția a reținut șapte bărbați bănuiți de organizarea dezordinilor în masă. Ulerior, aceștia au fost plasați în arest preventiv pentru 30 de zile.

Publicitate

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal