Ultimă oră! CNA descinde cu percheziții la Comisia Electorală Centrală a Găgăuziei (LIVE)

Ultimă oră! CNA descinde cu percheziții la Comisia Electorală Centrală a Găgăuziei (LIVE)

Ofițeri ai Centrului Național Anticorupție (CNA) au descins cu percheziții la Comisia Electorală Centrală a Găgăuziei, la scurt timp după ce instituția a transmis documentele privind alegerile la funcția de bașcan, spre validare la Curtea de Apel Comrat. Pe rețelele de socializare au apărut mai multe imagini care surprind ofițeri ai CNA intrând în sediul instituției.Cristian Bolotnicov

Purtătoarea de cuvânt a CNA, Angela Starinschi a declarat pentru AGORA că au loc acțiuni de urmărire penală în dosarul coruperii aelgătorilor. Portalul local Nokta, transmite live imagini de la fața locului.

În fața sediului CEC al Găgăuziei s-au adunat susținători ai Partidului Șor, care protestează împotriva perchezițiilor desfășurate de CNA.

...

Protest la Comrat în fața sediului CEC - 16 mai 2023

Nokta.md

Publicitate

Mihail Vlah, șeful consiliului de supraveghere al GRT, a anunțat o sesiune specială a Adunării Populară a Găgăuziei în această seară, la ora 20:00, transmite portalul Nokta.md.

Știrea se actualizează...

Amintim că recent, Comisia Electorală Centrală a inițiat opt procese contravenționale care vizează finanțarea ilegală a concurenților electorali, care au primit donații de la persoane fizice cu depășirea plafonului maxim stabilit de lege pentru donațiile în numerar, în cadrul alegerilor desfășurate în Găgăuzia.

Precizăm că, potrivit datelor anunțate de Comisia Electorală Centrală din Găgăuzia, Evghenia Guțul a acumulat 27.376 de voturi, iar contracandidatul ei, Grigori Uzun, candidatul independent susținut de Partidului Socialiștilor - 24.913 voturi. Rata de participare la turul doi al scrutinului a fost de 54,46 la sută. Au votat circa 47,9 mii de alegători pe listele de bază și 5.477 de alegători, pe listele suplimentare.

AGORA amintește că o zi înaintea alegerilor, sâmbătă, 13 mai, la orele dimineții, au avut loc acțiuni de urmărire penală pe dosarul de corupere a alegătorilor în contextul alegerilor din UTA Găgăuzia. Perchezițiile au vizat reprezentanții Partidului Șor. Partidul vizat a venit cu o reacție în care învinuiește guvernarea de acțiunile întreprinse de oamenii legii.

În primul tur, Evghenia Guțul, a obținut 14.890 de voturi, adică 26,5 % din numărul total al alegătorilor, iar după anunțarea rezultatelor, structurile de drept au informat că asupra membrilor partidului Șor, dar și a celor din stafful electoral al candidatei planează suspiciuni de corupere a alegătorilor, în vederea determinării acestora de a vota pentru Evghenia Guțul la scrutin. De asemenea, aceștia ar fi transportat organizat alegătorii la procesul de vot. 

Cazul este investigat penal de angajații Centrului Național Anticorupție (CNA), cei ai Procuraturii Anticorupție (PAS) și ai Inspectoratului General al Poliției (IGP), fiind desfășurate mai multe percheziții până acum. Descinderile s-au soldat cu ridicarea mai multor obiecte, dar nu și cu rețineri. De cealaltă parte, reprezentanții Șor neagă acuzațiile, calificându-le drept abuzuri și intimidări.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal