Rîșcani: Un tânăr a fost electrocutat mortal în timp ce strângea un prelungitor
La 3 septembrie, un tânăr în vârstă de 18 ani și-a pierdut viața. Mai exact, acesta a fost electrocutat în timp ce strângea un prelungitor electric. Informația a fost confirmată de către Inspectoratul de Poliție Rîșcani pentru AGORA.
・ Diana Latiș
CE S-A ÎNTÂMPLAT ȘI DE CE ASTA CONTEAZĂ. Un tănăr de 18 ani a decedat după ce a fost electrocutat. Cazul tragic s-a întâmplat la 3 septembrie, în orașul Rîșcani.
Mai exact, tânărul a fost electrocutat în timp ce strângea un prelungitor electric, a precizat Inspectoratul de Poliție Rîșcani pentru AGORA. Tânărul a fost preluat de medicii din ambulanță, însă în drum spre instituția medicală, acesta a decedat.
CONTEXT. În luna iulie a avut loc un alt caz de electrocutare care s-a soldat cu moartea unui cuplu. Incidentul a avut loc în Glodeni, în timp ce soții se pregăteau de nunta fiului. Vecinii afirmă că aceștia ar fi conectat aspiratorul pentru curățenie în foișorul din curte din cauza căruia au fost electrocutați.
În acest context, Inspectoratul General al Situațiilor de Urgență oferă un șir de măsuri pentru a preveni situațiile de risc cu electrocutare. Acestea presupun un șir de acțiuni:
- nu alimentaţi mai mulţi consumatori electrici (radiatore, plite electrice, boilere) din acelaşi prelungitor (sau din aceeaşi priză) în acelaşi timp, deoarece conductorii se încălzesc şi izolaţia se topeşte, producînd scurtcircuitul electric;
- nu lăsaţi aparatele electrice sub tensiune cînd nu le folosiţi. Pot fi oricînd surse generatoare de incendiu. Cînd părăsiţi locuinţa pentru o perioadă mai lungă, scoateţi din priză ştecărele tuturor aparatelor electrice;
- nu amplasaţi conductorii electrici aflaţi sub tensiune sub covoare sau mochete. Un scurtcircuit al conductorilor electrici poate provoca aprinderea izolaţiei şi implicit a produselor aflate deasupra;
- nu utilizaţi aparate electrice care au conductorii de alimentare uzaţi, deterioraţi sau care nu mai au ştecăr. Firele introduse direct în priză, pe lîngă pericolul electrocutării, nu asigură un contact bun şi provoacă încălzirea excesivă a conductorilor electrici.