Aproximativ 3.900 de migranți ilegali au debarcat pe țărmurile Spaniei în luna noiembrie. Este concluzia unui studiu realizat de către Agenția pentru frontierele Uniunii Europene, FRONTEX. Instituția a precizat că este vorba de un număr lunar record de când au început înregistrările în 2009, scrie agepres.
Numărul este de trei ori mai mare decât cel înregistrat în noiembrie 2016, iar mai mult de jumătate dintre migranți sunt algerieni și marocani, sau provin din Africa de Vest.
De la începutul acestui an, peste 21.100 de migranți au traversat Marea Mediterană către Spania. În noiembrie 2017 au sosit mai mulți migranți în Peninsula Iberică decât în Grecia, unde numărul nou-sosiților a scăzut la 3.700.
Potrivit FRONTEX, Italia rămâne principalul port de intrare pentru migranții care iau calea mării către Europa, înregistrându-se 5.300 de nou-sosiți în noiembrie, cu o zecime mai puțini față de octombrie. În primele 11 luni ale acestui an, au sosit 116.400, cu aproximativ o treime mai puțini decât în perioada ianuarie-noiembrie 2016.
Numărul total al migranților sosiți pe Marea Mediterană în primele 11 luni ale acestui an a scăzut la aproximativ 186.500, aceasta fiind o scădere de 62 % față de aceeași perioadă a anului 2016.
Reducerea fluxurilor migratorii este legată de acordurile pe care Italia le-a semnat în acest an pentru a introduce supravegherea la granița maritimă libiană. Organizațiile pentru drepturile omului au criticat aceste acorduri, întrucât ele îi împiedică pe migranți și refugiați să fugă de abuzurile și sclavia din taberele de detenție libiene.
Vezi și aceste știri

Expert în științe agricole: Fluctuațiile termice sunt îngrijorător. Ce riscuri sunt pentru roada anului 2023 (VIDEO)

Cinci bărbați din Rusia, blocați în aeroportul din Coreea de Sud de luni de zile. Statul nu-i recunoaște drept refugiați și le interzice intrarea în țară

Numărul real al populației care locuiește în R. Moldova este de 2,6 milioane de oameni. Rezultatele calcului după metodologia internațională
Advertoriale

Microinvest susține agricultorii din Moldova cu CREDITE AGRO de până la 7 000 000 lei

Scopul și valorile maib, într-o nouă interpretare – prezentate întregii echipe
