Întrebare către Harunjen: Cum vă simțiți când atâta lume vă cere demisia? Răspunsul procurorului general (FOCUS)

Întrebare către Harunjen: Cum vă simțiți când atâta lume vă cere demisia? Răspunsul procurorului general (FOCUS)

Deși internat în spital, procurorul general Eduard Harunjen a ales să le răspundă în această seară câtorva jurnaliști. Acesta a avut și o intervenție în direct în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8. Șeful Procuraturii Generale (PG) a fost întrebat inclusiv despre cum se simte când atâta lume îi cere demisia. Cum a răspuns, vedeți mai jos. 

„Mă simt om important în țară, care stau ca un „măr al Discordiei”. Îmi dau seama că sunt un „măr al Discordiei” în tot ceea ce înseamnă politică și organizarea politică în țară. Îmi dau seama despre pericolele și dizgrațiile care apar în interiorul acestei coaliții. Asta mă face și mai puternic și îmi dau seama că instituția (n.r. - Procuratura Generală) nu trebuie să participe la disputele politice”, a declarat Harunjen.

Procurorul general a mai adăugat că în fiecare seară e vizitat de adjuncții săi și că aceștia îi împărtășesc opinia.

Publicitate

„Am vorbit și cu adjuncții care vin în fiecare seară la spital, ca să știu care e atitudinea lor. Toți suntem în tandem să rămânem pe aceleași poziții. Instituția trebuie să fie în afara politicului. Invit toate partidele de pe lume, Partidul iubitorilor de bere, Partidul iubitorilor de nu știu ce, poate de whisky, să-și facă politicile așa cum doresc, să și le asume și să meargă cu ele înainte. Procuratura să rămână în afară”, a mai punctat șeful PG.

Amintim că peste 8 mii de cetățeni au cerut anterior demisia lui Eduard Harunjen, semnând o petiție online, la inițiativa societății civile din Republica Moldova.

Ulterior, și prim-ministra Maia Sandu i-a cerut demisia procurorului general, Eduard Harunjen, după ce jurnaliștii de la RISE Moldova au publicat investigația „Ministerul Interceptărilor”. Maia Sandu a scris pe pagina sa de Facebook că Harunjen a fost „cel care a coordonat toate acțiunile de poliție politică în stilul KGB-ul sovietic”.

La rândul său, procurorul general a spus că nu va demisiona benevol din funcție. În context, președintele Igor Dodon a declarat că va recurge la „alte acțiuni”, sugerând că ar putea fi modificată Legea cu privire la Procuratură.

În acest week-end Eduard Harunjen a fost internat în spital.

O situație similară a fost și în mai 2018, când Eduard Harunjen a fost internat în spital. Atunci, procurorul trebuia să vină în Parlament și să prezinte deputaților raportul de activitate a Procuraturii pentru anul 2017.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal