„Mă simt om important în țară, care stau ca un „măr al Discordiei”. Îmi dau seama că sunt un „măr al Discordiei” în tot ceea ce înseamnă politică și organizarea politică în țară. Îmi dau seama despre pericolele și dizgrațiile care apar în interiorul acestei coaliții. Asta mă face și mai puternic și îmi dau seama că instituția (n.r. - Procuratura Generală) nu trebuie să participe la disputele politice”, a declarat Harunjen.

Procurorul general a mai adăugat că în fiecare seară e vizitat de adjuncții săi și că aceștia îi împărtășesc opinia.

„Am vorbit și cu adjuncții care vin în fiecare seară la spital, ca să știu care e atitudinea lor. Toți suntem în tandem să rămânem pe aceleași poziții. Instituția trebuie să fie în afara politicului. Invit toate partidele de pe lume, Partidul iubitorilor de bere, Partidul iubitorilor de nu știu ce, poate de whisky, să-și facă politicile așa cum doresc, să și le asume și să meargă cu ele înainte. Procuratura să rămână în afară”, a mai punctat șeful PG.

Amintim că peste 8 mii de cetățeni au cerut anterior demisia lui Eduard Harunjen, semnând o petiție online, la inițiativa societății civile din Republica Moldova.

Ulterior, și prim-ministra Maia Sandu i-a cerut demisia procurorului general, Eduard Harunjen, după ce jurnaliștii de la RISE Moldova au publicat investigația „Ministerul Interceptărilor”. Maia Sandu a scris pe pagina sa de Facebook că Harunjen a fost „cel care a coordonat toate acțiunile de poliție politică în stilul KGB-ul sovietic”.

La rândul său, procurorul general a spus că nu va demisiona benevol din funcție. În context, președintele Igor Dodon a declarat că va recurge la „alte acțiuni”, sugerând că ar putea fi modificată Legea cu privire la Procuratură.

În acest week-end Eduard Harunjen a fost internat în spital. 

O situație similară a fost și în mai 2018, când Eduard Harunjen a fost internat în spital. Atunci, procurorul trebuia să vină în Parlament și să prezinte deputaților raportul de activitate a Procuraturii pentru anul 2017.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!