Bărbatul are vârsta de 36 de ani și trăiește în municipiul Chișinău. Acestuia i se incriminează tentativa de contrabandă, comisă în calitate de autor. Așa cum fapta a fost comisă la punctul vamal Leușeni, conform competenței teritoriale, procurorii au trimis dosarul spre examinare Judecătoriei Hâncești, sediul central.
În ceea ce privește beneficiarul și organizatorul schemei de contrabandă, dosarul penal a fost disjuns într-o procedură separată, iar investigațiile continuă, de comun cu Serviciul Vamal. „Pe lângă suma de bani nedeclarată, învinuitul nu a declarat nici alte bunuri transportate – utilaj tehnic (ștanțe și cuțite pentru ștanțe) folosit la tăierea hârtiei și cartonului, astfel încât suma totală a tentativei de contrabandă, la care se adaugă camionul (cap-tractorul) sechestrat, depășește un 1,6 milioane de euro. În cazul în care în instanța de judecată va fi demonstrată vinovăția bărbatului, care în prezent se află în arest la domiciliu, acesta riscă pedeapsa cu închisoarea pentru un termen de la 3 la 10 ani, inclusiv cu confiscarea bunurilor în folosul statului.
AGORA amintește că în dimineața zilei de 18 aprilie, oamenii legii au găsit pachete cu aproximativ 1,5 milioane de euro nedeclarați într-un tir ce s-a prezentat pentru controlul de frontieră la Vama Leușeni. Ulterior, șoferul tirului a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile.
La 12 mai, în vizorul public a apărut omul de afaceri Adriano Dulgher, care a a declarat că aceștia sunt banii săi. Adriano Dulgher spune că el urma să declare suma în aceeași noapte, dar nu a reușit să ajungă din cauza pandemiei. Potrivit procurorilor, cetățeanul Republicii Moldova, Adriano Dulgher, a fost audiat în calitate de bănuit, după ce acesta s-a adresat la PCCOCS printr-o cerere, expediată prin poșta electronică, din care ar rezulta că banii i-ar fi aparținut lui.
Mai târziu, ofițerii subdiviziunilor specializate ale Serviciului Vamal au descins la mai multe adrese din țară, în cadrul aceleeași cauze penale.
Până în prezent, anchetatorii au efectuat 13 percheziții, inclusiv la depozitele deținute de suspecți. În cadrul acestora, au fost depistate circa 80 de tone de ambalaj pentru confecționarea pachetelor de țigări, care erau acoperite cu hârtie de ambalaj pentru bomboane.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.