Șeful Apă-Canal: „Mirosul urât din oraș nu e de la stația de epurare”. Replica lui Ceban

Șeful Apă-Canal: „Mirosul urât din oraș nu e de la stația de epurare”. Replica lui Ceban

Mirosul insuportabil al stației de epurare a apei nu mai persistă în Chișinău. Despre asta a anunțat Anatolie Lichii, director Apă-Canal Chișinău, în cadrul unei ședințe a Primăriei. Acesta susține că la moment exista miros doar în zona de 500 de metri în jurul stației de epurare. Chiar și așa, mai mulți oameni se plâng pe rețelele sociale de mirosul neplăcut resimțit din aproape toate sectoarele municipiului Chișinău. 

„În ultimele 24 de ore la stație au parvenit 135 de mii de metru cubi de apă care au fost transportați din tot municipiul. Pe tot parcursul nopții au fost efectuate lucrări. Se lucrează și acum. Toți sunt la stația de epurare. La moment nu există miros, atât cât în zona de 500 de metri ai stației de epurare. La moment, mirosul urât din oraș nu e de la stația de epurare”, afirmă director Apă-Canal Chișinău, Anatolie Lichii.

Mai mult, Lichii a îndemnat cetățenii că atunci când simt mirosul neplăcut să apeleze la responsabilii de la Apă-Canal.

Publicitate

„În adresa dispeceratului a parvenit doar o singură adresă de pe strada Nicolae Titulescu. Am fost acolo la ora 24.00 și era tot normal. Solicit ca toți să ne dea adresele exacte ca echipele noastre să intervină”, menționează directorul Apă-Canal Chișinău.

În replică, primarul general Ion Ceban a spus că așteaptă rezultatele unei anchete interne.

„Eu înțeleg că poate dumneavoastră nu ați revenit încă din concediu. Tot orașul scrie că pute. Dacă nu se rezolvă întrebarea, dumneavoastră știți... o vom rezolva cu Apă-Canal. Eu aștept rezultatele anchetei interne”, a precizat Ceban.

Amintim că, la începutul acestei săptămâni, primarul Ion Ceban a dispus crearea unui grup de lucru pentru a depista cauza putorii.

Potrivit reprezentanților Stației de epurare a apelor uzate, în ultima perioadă de timp a crescut concentrația deversărilor provenite de la agenții economici care nu dispun de stații de pre-epurare. Astfel, apele utilizate în procesul tehnologic, care depășesc limitele admisibile de poluanți, sunt revărsate în sistemul public de canalizare.

Lucrările la Stația de epurare urmează să fie finalizate până în anul 2021. Mai exact, sunt desfășurate lucrări de acoperire cu strat de geotextil a unei lagune de deshidratare a nămolului, se întreprind lucrări la bazinele aerare și se dezinfectează nămolul cu soluții speciale.

Menționăm că, anterior, Procuratura Generală a pornit o cauză penală pe faptul poluării apei și a aerului în municipiul Chișinău, cât și pe faptul gestionării incorecte a mijloacelor financiare, ceea ce a adus prejudicii de circa 70 milioane lei. Procurorii au scos la iveală că poluarea s-a produs din cauza nerespectării procesului tehnologic la Stația de epurare.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Twitter
  • Telegram
  • RSS Feed

APLICAȚIE

  • App Store
  • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal