„Președintele țării pune Curtea Constituțională într-o situație absurdă, de a-și interpreta propriile decizii. În același timp, CC trebuie deja să ia act de faptul că Maia Sandu nu respectă nici Constituția, nici voința Parlamentului, fiind ghidată de niște frustrări personale, de interes partinic îngust și de opinii subiective. Suntem siguri că înaltă Curte poate doar să constate că deja a emis o hotărâre foarte clară pe tema desemnării premierului de către președintele țării, o hotărâre pe care șeful statului este obligat să o respecte și să nu inventeze pretexte și argumente de ordin subiectiv pentru încălcarea Constituției.
Vom aștepta să vedem poziția Curții Constituționale față de sesizarea pe care o înaintăm, apoi vom anunța următorii pași pe care îi facem pentru a stopa acest act de uzurpare și de încercare de a anula rolul principalelor instituții ale statului democratic, rolul partidelor politice”, se arată într-un comunicat emis de reprezentanții PSRM.
Președinta Maia Sandu a propus-o repetat pe Natalia Gavrilița la funcția de premier. Anunțul a fost făcut în această seară, după consultările cu fracțiunile parlamentare.
„Azi a venit o scrisoare semnată de 54 de deputați. În această listă am descoperit semnături ale persoanelor în raport cu care există dubii că și-ar fi exprimat voința în mod liber.”, a declarat președinta.
La 11 februarie 2021, Parlamentul nu a susținut candidatura Nataliei Gavrilița, desemnată și prima dată de șefa statului la funcția de prim-ministru.
În aceeași zi, în ședința Legislativului, președintele fracțiunii PSRM, Corneliu Furculiță a anunțat crearea unei majorități parlamentare pentru susținerea candidatului înaintat de socialiști la funcția de premier. S-a întâmplat la scurt timp după ce Igor Dodon a propus candidatura Marianei Durleșteanu. Din majoritatea parlamentară fac parte 54 de deputați.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.