Libertatea este bună dacă este consumată în doze rezonabile. De această părere sunt micii noștri experți care au explicat pe înțelesul tuturor de ce copiii nu ar trebui lăsați niciodată singuri acasă. Pe lângă faptul că, odată rămași singuri, ei nu se simt în siguranță, obiectele din jur pot fi, de asemenea, adevărate surse de pericole.
Pandemia de coronavirus a devenit o realitate care îi forțează pe moldoveni să învețe să traiască în condiții noi, cu totul nespecifice. După o perioadă de două luni de învățământ la distanță și după alte trei luni de vară în care s-au tot căutat soluții pentru revenirea elevilor în sălile de clasă, autoritățile au decis să le ofere copiilor șansa de a asista la lecții atât din fața calculatorului, cât și din sălile de curs. Bucuria revenirii la școală a devenit o problemă, însă, pentru părinții elevilor mai mici, care s-au pomenit dintr-o dată nevoiți să găsească soluții pentru a-și ști copiii în siguranță atunci când au lecții online, iar adulții trebuie să meargă la muncă. Ce soluții au găsit unii părinți, aflați din reportajul realizat de jurnaliștii AGORA în cadrul proiectului Jurnalism de Soluții.
*
Menționăm că materialul face parte dintr-un proiect de Jurnalism de Soluții, lansat de AGORA. Acesta este finanțat de un grant oferit de Departamentul de Stat al SUA. Opiniile, constatările şi concluziile din articol aparţin autorului şi nu le reflectă neapărat pe cele ale Departamentului de Stat al SUA.
Vezi și aceste știri

Copiii știu mai bine: Învățătura noastră cea de toate zilele și perspectiva asupra lecțiilor online (VIDEO)

Copiii știu mai bine: O discuție serioasă despre... scutece (VIDEO)

Copiii știu mai bine: „Make Moldova curată again” sau cum să ieșim învingători din lupta cu deșeurile (VIDEO)

Copiii știu mai bine: Ce înseamnă să fii la modă și de ce femeile cheltuiesc pentru haine mai mulți bani decât bărbații (VIDEO)

Copiii știu mai bine: Cât de independentă este Moldova și ce (NU) face președintele țării? (VIDEO)

PROFESIONIȘTII|Strateg de marketing: „Meseria asta e un dans frumos între cifre și creativitate” (VIDEO)
Advertoriale

Scopul și valorile maib, într-o nouă interpretare – prezentate întregii echipe

Grupul ProCredit se alătură Alianței Bancare Net-Zero şi se angajează să stabilească obiective de reducere a emisiilor, cu ajutorul Standardului Net-Zero al inițiativei „Obiective bazate pe știință”
