Dosarul „interceptărilor ilegale” a fost trimis în instanța de judecată, la 15 octombrie curent, a anunțat Procuratura Anticorupție. Cauza penală a fost deschisă în septembrie 2019.
Dosarul penal mai este cunoscut și sub denumirea generică de „filarea și interceptarea ilegală a reprezentanților opoziției, activiștilor civici și jurnaliștilor”.
În dosar sunt acuzați 5 foști colaboratori de poliție din cadrul ex-Direcției nr.5 a Inspectoratului Național de Investigații, printre care și fostul șef al acestei direcții. Acuzarea adusă inculpaților include săvârșirea infracțiunilor prevăzute de art.177 alin.(1) din Codul penal (Încălcarea inviolabilității vieții personale) și art.178 alin.(2) din Codul penal (Violarea dreptului la secretul corespondenței).
Concomitent, precizăm că, procurorii anticorupție continuă investigațiile, într-o cauză penală disjunsă, cu privire și la alte persoane suspectate că ar fi acționat în complicitate cu ex-polițiștii deferiți justiției.
Amintim că la data de 2 septembrie 2019, procurorul general interimar de atunci, Dumitru Robu, anunța că au fost pornite trei cauze penale pe cazul interceptărilor ilegale. Dosarul fusese transmis în gestiunea Procuraturii Anticorupție.
Vezi și aceste știri

Cum a fost anul 2019 pentru jurnaliștii din Republica Moldova: Intimidări, agresiuni și interceptări (VIDEO)

Cazul interceptărilor: Dodon anunță inițierea cauzelor penale pe numele a 11 persoane și cere lista numerelor de telefoane ascultate în ultimii cinci ani

Comisia securitate națională va organiza audieri în Parlament pe marginea interceptărilor ilegale
Advertoriale

Cicliștii participanți la #HospiceBikeTour2022 au ajuns acasă!

Start primului sejur din acest an al Taberei de vară „OK”. Ediție dedicată în exclusivitate copiilor angajaților OTP Bank
