Un nou Înalt Consilier al UE s-a alăturat echipei Misiunii în Republica Moldova. Hans Martin Sieg devine al 11-lea membru din echipa ce activează în țara noastră. Acesta va consulta președinta țării pe domeniul de coordonare strategică și afaceri europene.
Hans Martin Sieg va consilia președinta Maia Sandu cu privire la coordonarea strategică și punerea în aplicare a priorităților de reformă, în special cu privire la politicile legate de buna guvernare și angajamentele în contextul Acordului și Agendei de Asociere cu Uniunea Europeană, precum și va facilita parteneriatele internaționale. El va oferi, de asemenea, consiliere cu privire la afacerile europene și relațiile cu UE și statele sale membre.
Sieg și-a început recent activitatea în cadrul Administrației Prezidențiale, se arată într-un comunicat al Misiunii de Înalți Consilieri ai UE.
Înainte de a se alătura Misiunii, Hans Martin Sieg a ocupat funcții de conducere/lider de echipă în proiecte de dezvoltare și think tank-uri, precum și poziții de consiliere pentru Guvernele Germaniei, Elveției și Republicii Moldova. Hans Martin a lucrat pentru instituții precum GIZ, PNUD, OSCE; cea mai recentă funcție a sa a fost cea de Director al birourilor de țară din România și Republica Moldova al Konrad Adenauer Stiftung.Sieg este doctor în științe politice, precum și în istorie.
Pe lângă domeniul coordonării strategice și al afacerilor europene, Înalții Consilieri UE acoperă domeniile de combatere a spălării banilor și recuperare a activelor, anticorupție, măsuri de consolidare a încrederii, politică vamală și fiscală (mobilizarea veniturilor interne), educație și cercetare, energie, servicii financiare, tranziție verde, justiție și procuratură, reforma administrației publice locale, inclusiv descentralizare și fuzionare voluntară.
Vezi și aceste știri

Ex-directorul CFM, eliberat din Penitenciarul nr. 13 și plasat în arest la domiciliu

Se lansează PMAN: Activiștii civici își fac propria platformă în care vor discuta „problemele reale ale Chișinăului”

Lumea-n palmă | Ucraina cere „mult și repede”, o apropiere franco-germană, documente secrete în SUA și un general la Praga (CARDURI)
Advertoriale

Continuăm campania „Generația Inteligenței Financiare”. Urmăriți al doilea episod în limba rusă al serialului „Cunoaște sensul banului cu Emily” (VIDEO)

Microinvest susține agricultorii din Moldova cu CREDITE AGRO de până la 7 000 000 lei
