Aceasta reprezintă o recunoaștere a integrității membrilor instituției media, a profesionalismului și a respectului față de standardele jurnalistice.
Premiul, acordat de Consiliul de Presă din Republica Moldova, evidențiază angajamentul echipei AGORA de a furniza informații corecte și echilibrate, contribuind la consolidarea jurnalismului de calitate din R. Moldova.
Membrii echipei AGORA au declarat că această distincție reprezintă o confirmare a muncii, care rezultă în știri și materiale bine documentate. Premiul este și o responsabilitate care angajează echipa să mențină încrederea publicului.
Este o dovadă a faptului că ne facem munca bine. Este o motivație pentru noi să devenim și mai buni, și să fim un exemplu pentru alte redacții.
Autor: Anastasia Antoceanu, redactoare-șefă la AGORA
Anastasia Antoceanu, redactoare-șefă AGORA, și Victoria Dumbravă, CEO Interakt
AGORA
Este de menționat că redacția AGORA primește premiul de etică într-un an electoral, perioadă în care jurnaliștii sunt puși în fața provocărilor de a menține standardele deontologice. Astfel, distincția este o confirmare repetată a faptului că AGORA a reușit să reflecte, inclusiv, evenimentul electoral într-o manieră echilibrată și corectă.
CONTEXT. În finala concursului, AGORA s-a regăsit în top trei redacții nominalizate la Premiului național de etică și deontologie jurnalistică, alături de proiectul CuSens și Ziarul de Gardă.
Potrivit Regulamentului concursului, la totalizarea cumulativă a punctajului oferit candidaților, 75% l-a constituit votul comun al experților, iar 25% - votul publicului.
În acest an, AGORA a acumulat cel mai mare punctaj la etapa de vot al publicului.
Premiul național de etică şi deontologie jurnalistică a fost instituit de Consiliul de Presă din Republica Moldova în anul 2015 şi este acordat anual în scopul promovării principiilor etice şi deontologice şi în semn de recunoaștere a meritelor instituțiilor mass-media și ale jurnaliștilor în acest domeniu. Premiul este oferit cu sprijinul Fundației Soros Moldova.

