„Războiul” celor două Marine la ANI: Socialista Radvan a depus o sesizare contra lui Tauber

„Războiul” celor două Marine la ANI: Socialista Radvan a depus o sesizare contra lui Tauber

Declarațiile de avere și interese a vicepreședintei Partidului Șor, Marina Tauber, vor ajunge în vizorul Agenției Naționale de Integritate (ANI). Aceasta după ce deputata PSRM, Marina Radvan a sesizat în acest sens atât ANI cât și Procuratura Generală. Socialista consideră că ar exista neconcordanțe între veniturile și cheltuielile declarate, și că cifrele expuse ar fi eronate.

„Ea se laudă în studiourile glamuroase cu pantofi, haine și genți de brand, care costă cât pensia medie a unei persoane pentru 5 ani. În schimb, veniturile declarate oficial pentru anii precedenți sunt mai mult decât modeste”, scrie Radvan pe pagina sa de Facebook.

Potrivit socialistei, Tauber ar fi declarat pentru 2016 că deține un apartament cu suprafață de 97,7 m2, începând cu anul 2015, în temeiul unui contract translativ de posesie și folosință, iar această informație ar lipsi din conținutul declarației cu privire la venituri și proprietate pentru perioada anului 2015.

Publicitate

„Conform declarațiilor de avere, Tauber a încasat venituri modeste, care până la accederea la funcția de deputat în Parlament, nu depășeau valoarea salariului mediu pe economie. Alte venituri decât cele obținute din salariu, nu au fost indicate în toată perioada declarării. Chiar și așa, sumele venitului anunțat în declarațiile care vizează perioada anilor 2017-2018 sunt diferite și contradictorii, fapt care trezește o bănuială asupra înaintării unor declarații intenționat eronate.

Potrivit declarațiilor pentru anii 2015-2019, Marina Tauber are o datorie față de Victoriabank S.A., în valoare de 150,554.71 lei, scadentă în anul 2019, cu o rată a dobânzii de 18% anual. În acest sens, Tauber urma să compenseze anual suma de 41,208 lei doar sub formă de dobândă, dar și să plătească creditul. De unde a luat bani pentru aceasta, dacă veniturile declarate erau modeste? Și din ce surse a trăit?”, se întreabă Radvan.

...

Reamintim că, pe parcursul ultimei luni, mai mulți deputați s-au adresat la ANI, sesizând instituția de încălcări din declarațiile de venit ale altor deputați. De exemplu, pe 19 august, deputatul PSRM Vasile Bolea a depus o sesizare la Autoritatea Națională de Integritate, Comisia Electorală Centrală și Procuratura Generală în legătură cu declarația de avere și interese a liderii PAS Maia Sandu. Într-o postare publicată pe 19 august pe pagina sa de Facebook, socialistul o acuză pe Sandu că ar cheltui lunar mai mulți bani, decât a anunțat anterior fosta ministră.

Pe 18 august, deputata PSRM Alla Darovannaia a depus o sesizare la PG și ANI, solicitând să fie verificate declarațiile de avere și interese ale deputatului Pro Moldova, Elena Bacalu. Socialista susține că ar exista mai multe încălcări și neconcordanțe.

Pe 13 august, deputatul socialist Vlad Batrîncea a depus sesizare pe numele lui Iurie Reniță (Platforma DA), fiind convins că acesta nu poate trăi pe 3.000 de lei lunar.

La 11 august, deputatul socialist Nicolae Pascaru a solicitat verificarea averii deputatului Pro Moldova, Oleg Sîrbu.

Pe 7 august, socialistul Vasile Bolea s-a adresat la ANI pentru a verifica declarația de avere a deputatului PAS, Petru Frunze.

La data de 18 august deputata PSRM Alla Darovannaia a depus o sesizare să fie verificate declarațiile de avere și interese ale deputatului Pro Moldova, Elena Bacalu. Tot în aceeași zi și deputatul PAS Mihai Popșoi s-a adresat procurorului general Alexandr Stoianolgo. Acesta a solicitat Procuraturii Generale să verifice legalitatea acțiunilor prin care Igor Dodon a contractat, în anul 2013, un credit de 1.477.000 MDL de la „Victoriabank”, cu o rată anuală de 8%.

La sfârșitul lunii iulie curent, socialistul Grigore Novac a cerut verificarea declarațiilor de avere și interese ale doi deputați PAS, Dumitru Alaiba și Veronica Roșca. Asta în timp ce ANI a constat că Novac ar fi admis încălcarea regimului juridic al declarării averii și intereselor personale.

Anterior, reprezentanții ANI au precizat că petițiile și sesizările sunt distribuite în mod aleatoriu și sunt tratate în mod egal, indiferent de numele și apartenența politică a expeditorului.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Twitter
  • Telegram
  • RSS Feed

APLICAȚIE

  • App Store
  • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal