Antreprenorii din R. Moldova continuă să doneze, pentru a spune NU pandemiei de coronavirus

Antreprenorii din R. Moldova continuă să doneze, pentru a spune NU pandemiei de coronavirus

Tot mai mulți antreprenori din țara noastră se mobilizează și spun NU epidemiei cu coronavirus prin intermediul donațiilor pe care le fac, astfel încât medicii și oamenii implicați în lupta cu COVID-19 să dețină toate armele necesare. Astfel, pe parcursul acestor săptămâni, alți agenți economici s-au mobilizat și au ținut să își exprime grija și responsabilitatea socială pe timp de pandemie. 

Akson Medical

Compania Akson Medical a donat produse medicale, care sunt necesare pentru protecția și prevenirea infecției cu COVID-19. Mai exact, au fost oferite 30 de mii bucăți de mănuși medicale, 550 de halate chirurgicale și 50 sisteme de aspirație circuit închis pentru pacienții din Terapie Intensivă, către IMSP Institutul Medicina de Urgență, IMSP Boli Infecțioase Toma Ciorbă, IMSP Spitalul Clinic Republican Timofei Moșneaga.

Publicitate

“Lactalis – Alba” SRL

Compania Lactalis-Alba a oferit medicilor și pacienților din cadrul a patru instituții medicale din țara noastră 6.000 de măști de unică folosință și o tonă de lapte. Reprezentanții companiei spun că doar prin solidaritate vom reuși să depășim criza provocată de coronavirus.

OLDCOM

Compania OLDCOM a oferit peste 7.000 de ciupici de cauciuc în valoare de aproape 200 mii de lei pentru medicii, care sunt în „prima linie”, în lupta împotriva virusului. Potrivit agentului economic, 10 instituții medicale au beneficiat de donație.

Purcari

Grupul Purcari a anunțat că va contribui cu 2 milioane de lei către un fond adresat combaterii epidemiei COVID-19 în Republica Moldova și România. Jumătate de sumă vine direct de la fondator, Victor Bostan. La fel, președintele Consiliului de Administrație va renunța la salariul de un an, iar membrii consiliului vor ceda câte jumătate de salariu pentru trei luni. CEO va ceda salariul pentru șase luni, managementul de top - 25% cedare salariu pentru trei luni.

Rompetrol Moldova

Rompetrol Moldova, companie membră a Grupului KMG International (aparține întreprinderii naționale KazMunayGas din Kazahstan) a donat circa 6 500 litri de carburanți către administrațiile locale din Chișinău, Soroca, Hâncești, Bălți și Ungheni. Scopul acțiunii este de a susține eforturile în combaterea noului tip de coronavirus - COVID-19.

Le Bridge

Le Bridge Corporation Limited și Sandriliona au transferat 300 00 lei către fondul cu destinație specială creat de Ministerul Finanțelor. Proprietarul grupului de companii, Frank Arif, a declarat că nicio țară din lume nu a fost pregătită pentru o astfel de epidemie și împreună trebuie să reacționăm prompt și să ne unim eforturile pentru a soluționa criza apărută.

JLC Group

Compania „JLC” S.A., „Incomlac” S.A. și rețeaua de supermarkete „Jardi”, parte a grupului „JLC Group”, a donat 150 de mii de lei, dintre care 60 de mii de lei au fost repartizați Fondului Medical „Valeriu Ghereg”, iar alți 90 de mii de lei - Primăriei Chișinău.

Moldova Agroindbank

Moldova Agroindbank a decis să doneze suma de 500 000 lei Spitalului Clinic de Boli Infecţioase „Toma Ciorbă”. Reprezentanții Instituției bancare susțin că osituaţie precum este cea cauzată de COVID-19 constituie un catalizator care ar trebui să unească întreaga societate şi să-i mobilizeze pe oameni la fapte bune.

Victoriabank

Și Victoriabank, parte a Grupului Banca Transilvania, a decis să susțină populația Republicii Moldova în această perioadă de impas, creată de virusul COVID-19. Prin urmare, conducerea băncii a decis donarea a 250 000 de lei în sprijinul spitalului clinic de boli infecțioase „Toma Ciorbă”.

Rețeaua de magazine „Family Market”, rețeaua de restaurante „SALAT”și fabrica de mezeluri „Mezellini”

Rețeaua de magazine „Family Market”, rețeaua de restaurante „SALAT”și fabrica de mezeluri „Mezellini” donează 150 000 de lei Spitalului de Boli infecțioase „Toma Ciorbă”. Compania nu a putut rămâne indiferentă și a decis să doneze această sumă de bani pentru achiziționarea echipamentelor și materialelor necesare în contextul epidemiei de Coronavirus în țara noastră.

Rogob

Compania „Rogob”, specializată în producerea de mezeluri, a decis să facă o donaţie de 100 000 lei Spitalului clinic de boli infecţioase „Toma Ciorbă”. Donaţia vine în contextul epidemiei de coronavirus COVID-19, cu care se confruntă la moment Republica Moldova.

Iute Credit

Echipa Iute Credit a decis să susțină cadrele medicale și pacienții afectați de virusul COVID-19, prin oferirea unei donații în valoare de 100 000 lei către IMSP Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga”.

KinderMed

Pe 17 martie KinderMed a donat 100 de costume și 100 seturi de protecție (halate, manuși, măști, botoșei, bonete) și 10 litri de săpun lichid Spitalului de Boli Infectioase „Toma Ciorba". De asemenea, pe 19 martie, clinica a donat 22 de costume speciale de protecție și 9 perechi de ochelari de protecție Institutului de Medicină Urgentă, medicilor care contactează primii cu bolnavii suspecti de Covid-19

Compania AZART Outlet

Compania AZART Outlet au donat spitalului clinic de boli infecțioase „Toma Ciorbă” lenjerii de pat, prosoape, pijamale și scutece. Reprezentanții companiei sunt de părere că în contextul situației dificile cu care se confruntă în prezent Republica Moldova, fiecare cetățean își poate aduce aportul pentru a face un bine celor ce au nevoie acum de suport.

Medpark

Persoanele aflate în autoizolare, care se confruntă cu situații și întrebări de ordin medical, vor putea primi răspunsuri chiar de la medicii Medpark, apelând linia de suport telefonic „Medpark Acasă” la numărul 022 011 043 (apel gratuit). Spitalul Internațional Medpark a lansat linia telefonică pentru a oferi susținere informațională unora dintre cele mai vulnerabile categorii de populație pe timp de carantină: pacienților vârstnici, celor cu patologii asociate cardiovasculare șipărinților cu copii mici. Spitalul susține astfel demersul autorităților și al instituțiilor specializate de a limita epidemia prin îndemnul #StaiAcasă.

StarNet

Companie este convibsă că ceea de ce are nevoie omenirea acum este o doză bună de optimism și emoții pozitive. De aceea, au livrat 500 de kg de mere și apă potabilă pentru personalul de la Spitalul Republican din Chișinău. Reprezentanții companiei spun că prin intermediul acestei acțiuni și-au propus să susțină și producătorii agricoli locali și să-i încurajeze, totodată, pe agenții economici pentru gesturi frumoase.

Muvi Express

În scopul ajutorului afacerilor mici și mijlocii, precum și pentru dezvoltarea comerțului electronic, Muvi Express va oferi oricărei companii (contract nou de prestări servicii) câte 20 de livrări gratuite în perioada 23 martie – 10 aprilie 2020. Livrările se vor realiza în termen de 24-72 ore. Greutatea maximă a coletelor trebuie să fie de maxim 30 de kg. Nu se acceptă produse alimentare perisabile. Potențialii beneficiari trebuie să completeze acest formular.

Volta

„VOLTA'' a decis să doneze 50 000 lei, în fondul Primăriei Chișinău pentru combaterea COVID-19.

itaxi

Pe 16 martie compania itaxi anunța că oferă 900 de taxiuri, gratuit, în semn de solidaritate și respect, pentru cadrele medicale pentru a ajunge mai ușor la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Toma Ciorbă, Spitalul Clinic Republican sau CNSMPU Spitalul de Urgență, Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii. Comenzile pot fi efectuate la numerele 14222, 14428, 14999, sau prin aplicația #itaxi, cu prezentarea legitimației!

„Biroul de Credit” S.R.L

Compania s-a alăturat efortului comun al societății, depus în vederea susținerii celor implicați în lupta cu pandemia COVID-19. Compania a decis să doneze 100.000 de lei în sprijinul cadrelor medicale și a pacienților Spitalului Municipal de Boli Contagioase pentru Copii.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

AGORA amintește că Primăria Chișinău a deschis un cont bancar pentru contribuțiile cetățenilor în lupta cu COVID-19. Sursele financiare pot fi donat atât de persoanele fizice, cât și de cele juridice, informează municipalitatea. Potrivit autorității locale, în ultima perioadă, locuitorii capitalei dau dovadă de solidaridate și inițiative de a contribui în măsura posibilităților pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19, în capitală.

Precizăm că până în acest moment, în R. Moldova au fost confirmate 149 de cazuri de coronavirus.

1 – 7 martie – O femeie de 48 de ani, care venea acasă din Italia, a fost luată în stare gravă de la Aeroportul Internațional Chișinău.

2 – 10 martie – Un bărbat din sudul țării, în vârstă de 60 de ani, după o vizită de trei săptămâni în Italia, a ajuns pe mâna medicilor în stare de gravitate medie.

3 – 10 martie – O femeie de 60 de ani, revenită din Italia, a ajuns în stare de gravitate medie la spital, după ce a ignorat primele sfaturi ale medicilor și s-a autotratat acasă.

4 – 11 martie – Cel de-al patrulea caz a fost înregistrat la o tânără. Și aceasta a venit în țară din Italia, cu un autocar, fiind preluată de medici direct de la punctul de trecere a frontierei.

5, 6 – 12 martie – Au fost confirmate alte două cazuri. Ministerul Sănătății a refuzat să ofere informații despre sexul, vârsta persoanei sau regiunea de trai. Singurele precizări au fost că starea de sănătate a persoanelor este de gravitate medie și că ambele au venit din Italia.

7,8 – 13 martie – Încă două persoane adulte au fost testate pozitiv. În ambele cazuri e vorba de importul infecției. „Nu avem răspândire locală”, au dat asigurări autoritățile.

9-12 – 14 martie - Încă patru cazuri confirmate de coronavirus. În premieră, sunt înregistrate primele două cazuri de transmitere locală a infecției de coronavirus.

13-23 – 15 martie - Au fost confirmate 11 cazuri noi de COVID-19. Printre persoanele infectate se numără un copil.

* 16 martie – Autoritățile au anunțat că o persoană a fost tratată de coronavirus.

24-29 – 16 martie - Au fost anunțate șase cazuri noi confirmate de laborator: două de import, fiind vorba de persoane revenite din Marea Britanie, iar patru - de transmitere locală. Totodată s-a menționat că s-a agravat starea primei persoane infectate cu COVID-19, de la Spitalul Republican.

30 – 17 martie – A fost confirmat un nou caz de import la o persoană revenită din Italia.

* 18 martie – Primul deces: O pacientă de 61 de ani, infectată cu COVID-19, a murit după patru zile de la internarea în spital.

31-36 – 18 martie – Încă șase cazuri au fost confirmate: trei de import și trei de transmitere locală.

37-49 – 19 martie – Încă 13 persoane din Republica Moldova au fost infectate cu noul tip de coronavirus. În șapte cazuri e vorba de importul virusului. Persoanele au revenit din Italia, Marea Britanie și Ucraina.

50-66 – 20 martie – Autoritățile anunță alte 17 cazuri de infectare cu noul coronavirus. Mai multe persoane s-au îmbolnăvit după ce au fost în excursie la o mănăstire din Ucraina.

67-80 – 21 martie – Au fost înregistrate alte 14 cazuri de coronavirus. Se confirmă și primele două infectări ale moldovenilor din Transnistria.

* 21 martie – Femeia ce s-a întors din Italia cu zborul Milano- Chișinău, fiind prima pacientă infectată din Republica Moldova, a fost tratată. Ministerul Sănătății a spus că aceasta va rămâne în spital din alte motive.

81-94 – 22 martie – S-au confirmat alte patru cazuri de import și zece cu transmitere locală.

95-109 – 23 martie – Printre cele 15 cazuri noi anunțate se numără o gravidă și un lucrător medical.

110-125 – 24 martie – Trei cazuri sunt de import, iar 13 cazuri sunt de transmisie locală

125-149 - 25 martie - Trei cazuri sunt de import și 21 cu transmisie locală.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal